24 Şubat 2008 Pazar

Detoks İçin En İyi 10 Yiyecek!
Limonlar: Vücudunuzun içini temizlemek için akıcı sıvılara ihtiyacınız var. Taze bir limon bu iş için biçilmiş kaftandır. İçerdiği C Vitamini yakın zaman önce ‘’detoks vitamini’’ olarak ününe ün katmıştır. Bazı toksinleri suyla çözülebilecek bir şekilde ayrıştırır, bu bakımdan çok yararlıdır.





Yapraklı Yeşil Sebzeler: Bu sebzeleri çiğ olarak da, haşlanmış olarak da yiyebilirsiniz. İçerdikleri klorofil, vücuttaki metal ve pestit gibi toksinleri dışarıya atmaya ve karaciğeri korumaya yarar.




Yeşil Çay: Vücudunuzdaki kanı daha akışkan hale getiren yeşil çay, güçlü bir antioksidandır. Bunun yanında yeşil çayda bulunan kateçin maddesinin karaciğer fonksiyonlarını hızlandırdığı belirlenmiştir.


Lahana: Karaciğerde bulunan enzimlere yapılan detoksifikasyon işlemi iki türlüdür. Bu sihirli sebze her iki yönden de detoks işlemlerine yardımcı olur. Lahana salatasına ne dersiniz?


Tahin: Karaciğerde bulunan hücreleri, alkol ve diğer kimyasallardan korur. Lezzetli tadı ile tahin hem sağlık dostu hem de damak dostu bir yiyecektir.



Pire Otu: Mekanik laksatif etkili tohumları olan bu otsu bitki aynı zamanda kolestrolü düşürmeye de yarar. Az miktarda tüketilecek pire otu sayesinde bağırsaklarınızı da temizlemiş olursunuz.

Meyveler, C Vitamini, gıda lifi ve tüm antioksidan çeşitlerini barındırırlar. Bunların hiçbirşeyin tadı, en sevdiğiniz taze meyvenin tadıyla kolay kolay boy ölçüşemez.





Sarımsak: Her şeye katın! Salatalar, soslar, yemekler…Kardiyovasküler hastalıkların risklerini azaltmaya yardımcı olmasının yanında, karaciğer enzimlerine yardım ederek zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına destek olur.



Su Teresi: Su teresini salatalarınızda, çorbalarınızda ve sandviçlerinizde kullanabilirsiniz. Küçük yeşil yaprakları, vücutta biriken hücreler arası veya damar içi fazla sıvıyı atar ve idrar çıkışını arttırır.Ayrıca tereler, mineral bakımından çok zengindir.


Brokoli Filizleri: Kansere karşı savaşta en güçlü dostlarınızdan biri olan brokoli filizleri aynı zamanda enzimleri uyarıcı etkiye de sahiptir.


Hiç yorum yok: